Dodik u Beogradu: Pamtiti "Oluju" kao stradanje Srba biblijskih razmjera

11
Radiosarajevo.ba
Dodik u Beogradu: Pamtiti "Oluju" kao stradanje Srba biblijskih razmjera
Foto: Facebook / Milorad Dodik u Beogradu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u obraćanju na centralnoj državnoj ceremoniji u Busijama povodom Dana sjećanja na stradale Srbe u hrvatskoj vojnoj akciji "Oluja" da su Srbi stradalnički narod koji je slobodu uvijek dijelio sa drugima.

"Okupljeni smo zahvljaujući tome što su Srbija i RS prihvatile prijedlog predsjednika Aleksandra Vučića da na ovaj dan obilježavamo i pamtimo stradanje biblijskih razmjera, još jedno u nizu koje se desilo Srbima", rekao je Dodik.

On je ukazao da su danas prostori gdje su živjeli Srbi pusti i prazni. 

"Tamo nisu dozvolili narodu ni da se vrati da bi ostvario svoja imovinska druga prava", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je istorija srpskog naroda puna stradanja, ali da nisu uspjeli u namjeri da istrijebe Srbe, koji danas imaju Srbiju i RS.

"Moramo da budemo okupljeni oko onog što je naš sveti zavjet a to je mir", poručio je Dodik.

On je istakao da srpski narod i RS neće odustati od svojih prava, te da hoće snažan i stabilan entitet.

"Mi nećemo da ćutimo i mi ćemo se boriti protiv nepravde koju smo doživjeli i doživljavamo u kontinuitetu. Hoćemo snažnu i stabilnu RS, ništa ne tražimo nego da Republika Srpska bude ono što je njoj dato u Dejtonskom sporazumu i šta piše u Ustavu BiH. Oni su davno to nama oteli, a mi želimo da to imamo. Јa mislim da je to legitiman politički cilj", naglasio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije