Dodik u Beču: BiH je ludačka košulja, eksperiment koji nije donio rezultate

Radiosarajevo.ba
Dodik u Beču: BiH je ludačka košulja, eksperiment koji nije donio rezultate
Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć da je BiH eksperiment koji nije donio rezultate.

"BiH je za nas ludačka košulja, eksperiment koji nije donio rezultate", rekao je Dodik na predavanju u Beču o temi Pozicija Rusije u jugoistočnoj Europi.

Predsjednik Republike Srpske je istaknuo da BiH predstavlja koncept liberalnog društva koji je vrlo brzo nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma upao u probleme, prenosi Radio-televizija Republike Srpske (RTRS).

"Zbog želje da uspostavimo mir, pristali smo na sporazum koji je pravljen bez nas", rekao je Dodik i istaknuo da Srbi nikad nisu pristali na centraliziranu BiH. 

Predsjednik RS-a je govorio o srpsko-ruskim odnosima i ulozi Rusije na Balkanu, koju je ocijenio konstruktivnom i korektnom. 

Uz veliki broj gostiju iz austrijskog i ruskog privrednog i kulturnog života, te diplomatskog kora, predavanju u sali Društva austrijsko-ruskog prijateljstva u Beču prisustvovao je i lider Slobodarske partije Austrije Hajnc Kristijan Štrahe. 

Prije predavanja, predsjednik RS-a je razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika Beča Johanom Gudenusom o proširenju privredne, ekonomske i političke saradnje, ali i zajedničkim sigurnosnim izazovima. 

Dodik, koji je jučer boravio u posjeti Beču, zahvalio je zamjeniku gradonačelnika na prijateljstvu i razumijevanju za položaj Republike Srpske, ali i srpske zajednice u Austriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije