Dodik: SNSD je pobijedio, ali smo izgubili Bosića

Fena
Dodik: SNSD je pobijedio, ali smo izgubili Bosića
AA / Milorad Dodik
Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Bijeljni da je u Srebrenici Srbin pobijedio i pokazat će na koji način se može voditi općina, a da ne vrijeđa druge.

"Ako neko kaže da Srbin ne može da bude načelnik opštine i da to, navodno, vrijeđa nekoga, onda to ide u sferu fašizma ili rasizma i bilo čega dugog" ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima.

Kazao je da se, "osim krađe glasova koja se dogodila u Bijeljini, dešava još nešto što je veoma indikativno".

"Zamislite da sam ja nekome od ovih ljudi u Bijeljini rekao da ne dolazi u obzir da Bošnjak ovdje bude gradonačelnik ili odbornik. Mislim da bi uslijedila međunarodna intervencija. A, čuli smo da ovi iz Sarajeva kažu da u Srebrenici ne može da bude Srbin. Zašto ne bi mogao biti Srbin? Bit će Srbin", tvrdi Dodik.

Naveo je i da su Sud i Tužilaštvo BiH „instruirani da naprave državu BiH“.

"BiH nikada neće biti država na silu, jer nijedna država se nije na silu održala. Ako nema unutrašnjeg konsenzusa, a on se u BiH i ne traži", rekao je Dodik novinarima.

Ponovio je tvrdnju da se u BiH „traži podaništvo koje imaju u Savezu za promjene iz RS-a, a ako drugi koji to neće, onda se pokušava obezbijediti poslušništvo putem instaliranja raznih priča o lopovluku i kriminalu.

Kada je riječ o SDS-u i izborima, on je naveo da je SNSD pobijedio.

"Ali izgubit ćemo Bosića. Rekao sam, velika šteta. Volio bih da Bosić ostane jer je on nama najbolji", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije