Dodik: Siguran sam da će Srbi naći snagu za državno ujedinjenje u ovom vijeku

Radiosarajevo.ba
Dodik: Siguran sam da će Srbi naći snagu za državno ujedinjenje u ovom vijeku
Foto: Arhiv / Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na manifestaciji obilježavanja Dana sjećanja na ubijene i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja", da je "Oluja" bila akcija etničkog čišćenja Srba.

"Tražim uvijek u sebi snagu da razumijem ono što se desilo srpskom narodu koji je stradao, ne samo u Oluji već i kroz čitavu istoriju" rekao je Dodik.

Dodik je rekao da su ustaše i NDH, kroz svoj državni projekat, ubijala Srbe, formirala logor za djecu u kojoj su ubijana i prekrštana.

"Etničko čišćenje 1995. godine desilo se uz odobrenje Zapada i NATO", rekao je Dodik, dodajući da je "Oluja" zločinački poduhvat proveden s ciljem uništenja Srba, za koji niko nije odgovarao.

"Srpsko stradanje u Oluji bilo je olujno, čitav eporodice su nestale, stradale su žene, djece i civili, apravde nema. Mi Srbi vjerujemo da je pravda moguća, ali nema pravde tamo gdje je zločinac dijeli.", dodao je.

Dodik je zahvalio Vučiću na inicijativi za obilježavanje srpskog stradanja u "Oluju" i Srbiji za zaštitu i pruženo utočište svim prognanim Srbima.

"Danas mi gledamo u Srbiju. Srbi mogu da kažu da imaju dvije stvari - jaku i moćnu Srbiju i Republiku Srpsku koja oličava slobodu srpskog naroda. Mi smo, ne samo kroz Oluju naučili da imamo slobodu tamo gdje imamo državu",  rekao je Dodik.

Predsjednik RS-a je naglasio da srpski narod želi mir i slobodu, da voli Srbiju i Srpsku i ima volju da ih jača i brani.

"Siguran sam da će Srbi naći snagu za državno ujedinjenje u ovom vijeku. Mi volimo Srbiju, doživljavamo je svojom zemljom, mi vidimo Republiku Srpsku i Srbiju kao jedinstven prostor i vjerujem da na to imamo pravo ", istakao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije