Dodik se susreo sa Kačavendom

Radiosarajevo.ba
Dodik se susreo sa Kačavendom

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik primio je danas vladiku zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavendu, koga je, kako je saopćeno, upoznao o aktuelnoj situaciji u RS-u, koja se odnosi na ekonomska i politička pitanja važna i za Srpsku pravoslavnu crkvu. 

Kako prenosi Fena, Vladika Kačavenda informirao je Dodika o stanju u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj i o njegovom radu u Međureligijskom vijeću BiH i Oružanim snagama BiH. 

Dodik je podržao vladikin rad u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj i Međureligijskom vijeću te njegov doprinos razvoju međunacionalnih odnosa u Oružanim snagama BiH, navodi se u saopćenju iz Dodikovog kabineta.

Inače, Kačavenda se službeno susreo i sa premijerom RS-a, Aleksandrom Džombićem. 

Dodiku pri tome nije zasmetalo da je vladika Kačavenda u središtu  afere, u kojoj ga njegov bivši đakon Bojan Jovanović optužuje za pedofiliju i seksualna zlostavljanja bogoslova. Susret sa Kačavendom, pod ovakvim okolnostima, šalje jasnu poruku kakav interes vlasti u RS-u imaju za rasvjetljavanje ove afere.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije