Dodik se sastao sa ambasadorom BiH u Srbiji: "Meni se odazvao na konsultacije"

10
Radiosarajevo.ba
Dodik se sastao sa ambasadorom BiH u Srbiji: "Meni se odazvao na konsultacije"
Foto: Twitter / Milorad Dodik i Aleksandar Vranješ

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik sastao se sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandrom Vranješem, uz poruku da ga je pozvao na konsultacije i da se njemu odazvao.

"Pozvao sam ambasadora na konsultacije, meni se odazvao", napisao je Dodik na Twitteru.

Vranješ je ranije medijima iz RS kazao da je, povodom informacije u medijima da su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović tražili od ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića da ga pozove na hitne konsultacije zbog sastanka s Aleksandrom Vulinom, razgovarao sa Željkom Cvijanović i da je dobio podršku za svoj rad.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

"Predsjednica Cvijanović me informisala da Predsjedništvo nije raspravljalo na tu temu na sjednici, te da ne postoji saglasnost Predsjedništva da me Ministarstvo vanjskih poslova pozove na konsultacije", naglasio je Vranješ. 

Cvijanović je izjavila da ambasador ima pravo da se 'sastane sa rukovodiocima i predstavnicima svake institucije u zemlji prijema'.

Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili od ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića da ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa pozove na hitne konsultacije zbog susreta sa direktorom BIA Aleksandrom Vulinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije