Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje

11
Radiosarajevo.ba
Dodik se sada zbog rezolucije obrušio na njemačku vladu: To je zlo koje ne miruje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik ponovo se oglasio na društvenim mrežama i ovaj put se obrušio na njemačku vladu te u njima pronašao "krivce" za sve svoje probleme. 

"Kakvu agendu i namjere ima Njemačka vidjeli smo po rezoluciji o Srebrenici, gdje je sve ovo vrijeme tajno pravila planove kako da se obračuna sa RS-om i Srbima. Uvjerili smo se u ono što smo znali odranije - da je politika koju vodi aktuelna vlast Njemačke krajnje neprijateljska prema Srbima i da nemaju namjeru da se zaustave s tim", rekao je Dodik.

Dodik je Manuela Saracina, eksperta za istočnu Evropu i poltičara Zelenih, "pozvao" da poruči njemačkom kancelaru da se bavi Njemačkom i problemima koji je, kako je rekao Dodik, sam tamo stvorio, a "njih ovdje da pusti na miru", što bi u prijevodu značilo da mu ne smeta provoditi svoje planove. 

Počela sahrana Raisija koja će trajati do četvrtka: Otkriveno u kojem gradu će biti pokopan

Počela sahrana Raisija koja će trajati do četvrtka: Otkriveno u kojem gradu će biti pokopan

"Kad god su se oni angažovali, Srbi su to osjetili na svojoj koži i stradali najviše. Sramota za cijeli svijet je to što su dopustili Njemačkoj da se na ovakav način obračunava sa Srbima. Uradili su sve da zaustave njemačke firme da ovdje ulažu, pa nisu ni u tome uspjeli. Svakodnevno nas bombarduju tekstovima o navodnom ratu, prijetnama RS-a i drugim lažima da bi nas uništili i spriječili investitore da dolaze, a oni opet dolaze i ostaju, i to baš iz Njemačke", rekao je Dodik. 

Iako Dodik najmanje misli na građane u RS-u, kazao je da "to zlo" trebaju zaustaviti njemački građani.

"To je zlo koje ne miruje i nanosi štetu cijeloj Evropi. Insistiranjem na ostavku nelegalnog Schmidta, za kojeg sam Saracin kaže da ga ne priznaje dio međunarodne zajednice, izazavali su najveću krizu od postanka BiH.  Njemačka i Amerika su glavni krivci, uz dobro poznati angažman Britanaca. Oni sve nas drže zarobljenim u njihobim borbama za dominaciju i utjecaj nad ovim prostorima, kako bi upravljali svim što imamo. Krenuli su od imovine i jasno rekli da je to cilj, a sada to realizuju kroz projekte poput rezolucije, kojima misle da će ukinuti RS i samim tim olakšati upravljanje resursima i imovinom", zaključio je Dodik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije