Dodik se ponovo obrušio na BiH i vrijeđao Britance, Amerikance i Nijemce: 'Imamo glavnog Rudonju...'

13
Radiosarajevo.ba
Dodik se ponovo obrušio na BiH i vrijeđao Britance, Amerikance i Nijemce: 'Imamo glavnog Rudonju...'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Iako mislimo da smo se izborili za slobodu, mi i danas ovdje imamo Rudonje, kao u Kočićevo doba. Imamo glavnog Rudonju iz istog naroda iz kojeg je bio i onaj iz Kočićeve priče. Taj Rudonja hoće da otme zemlju Srbima, a mi mu iz inata pokazujemo srednji prst.

Ovo je rekao Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, na Kočićevom zboru na Manjači.

On je dodao da će od sada sve strance zvati Rudonjama i prozvao Amerikance, Nijemce, a posebno Britance, koji, kako tvrdi, još od raspada Otomanskog carstva imaju uvijek istu politiku, usmjerenu protiv Srba.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Dobro je rekao Nenad Stevandić, da je Petar Kočić danas živ, on bi bio predsjednik Republike Srpske, a ne ja. Ali, tako se namjestilo da sam to ja, i kao što znate i ja idem uskoro na neke sudanije, kao nekad Kočićevi junaci", rekao je Dodik.

On je podsjetio na svoj sukob sa ambasadorom SAD, kada je, kako tvrdi Dodik, “planirana parada ponosa u Banjoj Luci”.

"Ja sam mu rekao, OK, ali neće učesnike štititi policija RS. Onda je on meni poručio da i ja treba da slušam nekog pjevača, koji je bio iz te populacije, a ja sam njemu odgovorio: “Ako vi ambasadore hoćete da razumijete gdje ste došli i s kim razgovarate, slušajte Baju Malog Knindžu”, rekao je Dodik, prenosi Srpskainfo.

On je ponovio svoje stavove o BiH.

"BiH nije naša država, to je trenutno naše moranje", rekao je Dodik.

Podsjetio je i na stradanja Srba u Prvom i Drugom svjetskom ratu.

"Zahvaljujući Urošu Drenoviću u Drugom svjetskom ratu ustaška noga nije stupila na Manjaču. Ali, Tito je poslije raselio ovaj srpski kraj", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije