Dodik reagirao na operaciju specijalnih snaga ROSU na sjeveru Kosova

Radiosarajevo.ba
Dodik reagirao na operaciju specijalnih snaga ROSU na sjeveru Kosova
Foto: EPA-EFE / Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je operacija specijalnih snaga ROSU ozbiljan udarac na krhki mir na Kosovu i da ne može biti tolerisana ni od nečega što se zove međunarodna zajednica.

Dodik je istakao da država Srbija ima pravo da štiti svoj narod, koji je ostao nezaštićen čak i od međunarodnih snaga koje bi trebalo da i njima, kao i Albancima na Kosovu, garantuju bezbjednost.

„Obrazloženja da je jutrošnji upad na sjever Kosova i Metohije u funkciji borbe protiv kriminala su nesuvisla, jer da bi se pojedinci priveli pravdi ne morate da dižete specijalne jedinice sa dugim cijevima koje uznemire sve stanovništvo na Kosovu i Metohiji“, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, posebno je čudno obrazloženje da su na taj način hapšeni pripadnici policije.

„Oni su mogli biti uhapšeni mirno na svojim radnim mjestima, ako je bilo osnova za njihovo hapšenje. Zato je potpuno jasno da ovdje nije riječ o borbi protiv kriminala. Ovo je borba protiv ostanka Srba na Kosovu i Metohiji i pokušaj da se isprovocira njihov novi egzodus“, naglasio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije