Dodik: Putin me pozvao na novi sastanak u septembru

10
Radiosarajevo.ba
Dodik: Putin me pozvao na novi sastanak u septembru
Foto: forumspb2022.tassphoto.com / Dodik i Putin

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, sastao se večeras u Sankt Peterburgu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dodik je za RTRS rekao da je sastanak sa Putinom bio pun razumijevanja i otvorenosti, da je razgovarano o više tema, prije svega političkih, poput uloge Rusije kao garanta Dejtonskog sporazuma.

On je istakao da je Putina informisao da se Christian Schmidt predstavlja kao visoki predstavnik u BiH iako nema odluke Vijeća sigurnosti UN o tome.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dodik je rekao da je razgovarano i o važnim infrastrukturmnm pitanjima i da je potvrđeno opredjeljenje da se gradi gasovod u RS i dvije elektrane, jedna kod Prijedora, druga kod Banje Luke.

On je naveo da je ruskog predsjednika informisao i o tome da se ljudima iz Repblike Srpske uvode sankcije, uključujući i njega.

Dodik je rekao da ga je Putin pozvao na novi sastanak u septembru, na kojem će biti ratzgovarano o realizaciji projekata.

"Rusija ostaje značajan faktor odlučivanja u VS UN", istakao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije