Dodik prijeti i ucjenjuje iz Bjelorusije: "Evo šta ću uraditi ako Schmidt samo pokuša da se umiješa"

16
Radiosarajevo.ba
Dodik prijeti i ucjenjuje iz Bjelorusije: "Evo šta ću uraditi ako Schmidt samo pokuša da se umiješa"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS te šef Saveza nezavisnih socijaldemokrata, jučer, 17. februara, otputovao je u Bjelorusiju, gdje se treba sastati sa  predsjednikom ove zemlje Aleksandrom Lukašenkom, najbližim saradnikom Vladimira Putina kojeg još zovu i "posljednjim europskim diktatorom".

Tamošnja politička atmosfera čini se da je "ponijela" našeg baju koji ovog jutra, hrabro, na društvenoj mreži X, s porukom iz Bjelorusije prijeti i ucjenjuje visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Pa tako jutros piše:

Pratite uživo snažno nevrijeme koje je zahvatilo BiH u večernjim satima

Pratite uživo snažno nevrijeme koje je zahvatilo BiH u večernjim satima

"RS je za dogovor unutar Bosne i Hercegovine, ali smo isto tako odlučni da stavimo tačku na evropski put BiH ukoliko Christian Schmidt pokuša da se umiješa u izmjene Izbornog zakona.

U tom slučaju RS će donijeti svoj izborni zakon i sprovoditi izbore. Inače, RS-u su u ranijem periodu oteli nadležnosti oko izbora jer prema Dejtonskom sporazumu, BiH može da sprovodi izbore za članove Predsjedništva i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a sve ostalo treba da sprovodi RS".

Nakon dramatičnog uvoda, u poruci slijedi nabrajanje s kim se sve susreo proteklih dana, kako je bio na promociji 50. jubilarnog broja naučnog časopisa... a sve je propraćeno i 'prigodnim' videom'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije