Dodik pravi novi miting: Ko će danas doći na Trg Krajine?

17
Radiosarajevo.ba
Dodik pravi novi miting: Ko će danas doći na Trg Krajine?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Danas u 18 sati će se održati miting na Trgu Krajine pod nazivom "Srpska te zove". 

Iako miting organizuje vlast formalno je organizator Opštinska organizacija porodica poginulih i nestalih civila iz Srebrenice, uz podršku stranaka vladajuće većine, predvođenim SNSD-om i vladinih patriotskih organizacija i raznih udruženja.

Opozicione stranke se neće odazvati današnjem mitingu, ali će u NSRS podržati Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Osim građana iz svih dijelova RS za koje se vlast potrudila osigurati veliki broj autobusa, očekuje se dolazak iz sudionika iz Srbije, kao i Crne Gore. Dolazak su najavili i neki politički predstavnici desničarskih opcija, a ostaje da se vidi da li će prisustvom miting podržati i predstavnici vlasti neke od ovih zemalja. 

Dodik je najavio miting sa još jednim zapaljivim komentarom, "Sa ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo da živimo sa muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gdje ne postoji".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje će osiguravati miting je imalo poruku za sudionike "Građanima savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije