Dodik pozvao na sastanak u Banjaluci 30. oktobra

Radiosarajevo.ba
Dodik pozvao na sastanak u Banjaluci 30. oktobra

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić potvrdio je da je lider ove stranke Milorad Dodik uputio poziv svim parlamentarnim strankama u Parlamentarnoj skupštini BiH za sastanak u Banjaluci koji bi trebalo da bude održan u petak, 30. oktobra.

Vasić je precizirao da je Dodik u pozivu naveo da je, bez obzira na razlike koje političke partije u BiH imaju o mnogim pitanjima, jedini način da se one prevaziđu razgovor i dogovor. "Poziv upućujemo s namjerom da pokažemo ozbiljnost i odgovornost i da se otvori razgovor o temama od čijeg rješavanja zavisi i evropska budućnost BiH", prenio je Vasić navode lidera SNSD-a.

On je rekao da dnevni red sadrži osam tačaka među kojim je Izvještaj predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH o radu Savjeta ministara, dogovor o imenovanjima, odnosno popunjavanju upražnjenih mjesta u zajedničkim organima BiH, te o ispunjavanju preostalih obaveza BiH u procesu ukidanja viznog režima.

"Na dnevnom redu je i Zakon o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, Ombudsman RS, pripreme za aktivnosti vezane za status BiH kao nestalne članice Savjeta bezbjednosti UN", naveo je Vasić. Prema njegovi mriječima, razgovaraće se i o modalitetima i procedurama koje se odnose na moguće ustavne promjene.

Vezano:
EU: Za BiH ne postoji 'plan b'
Doris Pack građanima BiH poručuje: Izađite na ulice!
Dodik želi pregovore bez stranih eksperata
SDP se neće odazvati na Dodikov poziv na razgovore
Tihić: Dodik želi anulirati "butmirski proces"
PDP: Pitanje je šta bi bila tema Dodikovog sastanka
Mihajlica: Treba sazovati posebnu sjednicu pralamenta o butmirskom paketu

ftvfbih/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije