Dodik potvrdio da RS ostaje u karantinu i dodao: Mjere FBiH su ishitrene

Radiosarajevo.ba
Dodik potvrdio da RS ostaje u karantinu i dodao: Mjere FBiH su ishitrene
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / MIlorad Dodik

Imate zaključak s prošle sjednice gdje piše tamo gdje se ne uspostave karantini da se otvore granice. To ponašanje Federacije BiH nije dobro. Jedino što preostaje je da se putem Vijeća ministara pokuša ujednačiti praksa u oba entiteta. Republika Srpska ostaje u karantinu. Prvi maj je izazovan datum za širenje koronavirusa, a mjere FBiH nisu dobre. One su ishitrene i jednostrane.

To je nakon sastanka u Predsjedništvu BiH rekao Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH. 

Podsjetimo, članovi Predsjedništva BiH su danas u sarajevu održali sastanak sa ambasadorima Kvinte i Europske unije na kojem je razgovarano o aktuelnoj situaciji. 

Dodik je i o sastanku rekao riječ, dvije:

"Sastanak s Kvintom i jedna tačka dnevnog reda bili su vezani za summit u Zagrebu. Ključno pitanje je bilo da se iniciraju mjere za 14 tačaka iz mišljenja Europske unije. Donijeli smo zaključak da se formira grupa u sastavu: Predsjedništvo, Savjet ministara i oba kolegija predstavničkog i Doma naroda. Mi treba da se sastanemo i donesemo jedan dokument koji bi bio odgovor na tih 14 tačaka iz mišljenja kako bi VM moglo predložiti Akcioni plan", dodao je Dodik.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije