Dodik popušta i vikendom: Nakon bojkota institucija sada se vraća s "testom"

0
Radiosarajevo.ba
Dodik popušta i vikendom: Nakon bojkota institucija sada se vraća s "testom"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je prvi test za učešće srpskih predstavnika u radu institucija BiH to što će biti predložen zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne mogu nazivati genocidnim.

"Mi ćemo predložiti zakon da se Republika Srpska i srpski narod ne može nazivati pogrdnim imenima, otići ćemo tamo i vidjećemo dalje. Ako bude volje da se radi, radićemo", rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru, prenosi RTRS.

Dodik je podsjetio na zaključke Narodne skupštine RS da srpski predstavnici u institucijama BiH rade u skladu sa onim šta je procjena i interes manjeg bh. entiteta.

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

"U tim zaključcima neće biti potrebno ništa mijenjati, samo da se to pravilno protumači", rekao je Dodik.

O narednoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS rekao je da je pristojno, nakon što je prošlo šest mjeseci od donošenja odluke o tome da se ne učestvuje u radu institucija na niovu BiH, da se ponovo sjedne.

On je dodao da se na neozbiljne političke stavove ne treba obzirati, ali smatra da su oni dobrodošli sagovornici na Narodnoj skupštini RS.

"Biće mi veoma važno da čujem šta misle i opozicioni predstavnici", zaključio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije