Dodik ponovo brani Mladića nakon što je Facebook uklonio video

5
Radiosarajevo.ba
Dodik ponovo brani Mladića nakon što je Facebook uklonio video
Foto: EPA-EFE / Ratko Mladić

S zvaničnog Facebook profila SNSD-a uklonjen je video "General se danas upisao u legendu".

Na ovom snimku lider SNSD-a Milorad Dodik je iznio stavove o presudi Ratku Mladiću.

Nakon uklanjanja videa, oglasili su se i iz SNSD-a.

Iz ove stranke ističu da za njih ovo predstavlja "još jedan udar na istinu i pravo našeg naroda da javno iznosi svoje mišljenje, jer se u samom videu iznose stavovi predsjednika stranke Milorada Dodika koje dijeli većina srpskog naroda".

"U trenutku uklanjanja ovaj video je vidjelo više od 700.000 korisnika Fejsbuka, a o njemu se u komentarima izjasnilo više od 2.000 ljudi koji su iznijeli različite stavove. Uklanjanjem ovog videa uklonjeni su i stavovi tih ljudi, kojima je na ovaj način uskraćeno pravo na iznošenje mišljenja", saopćeno je.

Iz stranke navode i da su su prilikom "produkcije ovog sadržaja bili svjesni mogućih zabrana ili sankcija, ali nisu željeli da zbog njih odstupe od ukazivanja na istinu".

"Uklanjanje ovog videa smatramo jednom vrstom napada na javno i otvoreno iznošenje stavova. Ovo predstavlja logičan slijed događaja nakon što su neke teme postale zabranjene i nakon što su naši građani primorani da se o tim temama na društvenim medijima oglašavaju koristeći znakove interpunkcije ili izbjegavajući da se o njima direktno izjašnjavaju", saopćeno je.

Poručili su da "nisu i nikada neće bježati od toga da javno iznose istine o svim temama važnim za srpski narod, jer bi se u protivnom svrstali na stranu onih koji na taj način nasilno žele da zabrane našem narodu da iznosi bilo kakvo, a posebno istinito mišljenje o temama koje su nam važne", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije