Dodik: Ovo je najpoštenija vlast u RS-u

Radiosarajevo.ba
Dodik: Ovo je najpoštenija vlast u RS-u

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik opet se obrušio na administraciju Sjedinjenih američkih država, tvrdeći da "svaki put kada se pomene nasilje SAD prema RS, američki predstavnici u BiH pokrenu priču o kriminalu i koprupciji protiv kojih se, kako je naveo, RS organizovano bori".

Intervju koji je zamjenik ambasadora SAD-a u BiHNikolas Hil dao medijima u FBiH Dodik vidi kao još jedan pokušaj da se sva krivica u BiH prebaci na RS, koja se "odlučno bori protiv kriminala i korupcije, što potvrđuju brojne aktivnosti".

“o govore i ranije aktivnosti koje su provedene protiv onih u preduzeću “Šume RS”, ali i ono što se dešava u MUPRS. Ta borba protiv kriminala i korupcije treba da postoji i ona ima političku podršku i podršku institucija RS-a”, rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci, piše Fena.

Ustvrdio je da Hilove izjave "samo dokazuju pokušaje Amerike da, kada nema šta da kaže, priču prebacuje na drugu stranu". “To radi Hil čija je zemlja prouzrokovala svjetsku ekonomsku krizu, a drugim zemljama u svijetu drži predavanja o ekonomiji”, ustvrdio je entitetski predsjednik.

“Mislim da je trenutna garnitura na vlasti u RS najpoštenije što smo imali i to može dokazati na više načina, jer se bore protiv svih devijacija u društvu i ne treba da nam drže predavanja oni koji štampaju dolare, a nemaju zlatno pokriće”, ustvrdio je još Dodik.

Entitetski predsjednik je opet ponovio da je informacije o navodnom doseljavanju pola miliona Arapa u BiH "dobio od najrelevantinijih faktora i obavještajnih službi".

On je danas u Banjoj Luci razgovarao s vladikom banjalučkim Jefremom, a za sutra je najavio da će, zajedno s premijerkom Željkom Cvijanović, prisustvovati početku izgradnje dionice gasovoda "Južnog toka" u Srbiji i razgovarati sa generalnim direktorom "Gasproma" Aleksejom Milerom o kraku gasovoda kroz RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije