Dodik otišao u Beograd pa Vučiću kazao da planira “samostalnost” Republike Srpske

6
Radiosarajevo.ba
Dodik otišao u Beograd pa Vučiću kazao da planira “samostalnost” Republike Srpske
Foto: Prinscreen / Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je danas u Beogradu da ovaj bh. entitet „ozbiljno“ razmišlja o otcepljenju, ukoliko se ne poštuju njegova ustavna prava.
 
Hoćemo da se poštuje ustav BiH, poštovanje Dejtonskog sporazuma, poštovanje celovitosti BiH -okej, ali poštovanje i prava koje je RS nesumnjivo dato u ustavu“, rekao je Dodik novinarima na zajedničkoj konferenciji sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Istakao je da „angažman koji se čini od jednog dijela zapadne političke zajednice i političkog Sarajeva“ vodi ka tome da se još više „degradira položaj RS“.

„Došli smo do trenutka da ne možemo to pitanje da odlažemo i naša odbrana jeste da ozbiljno razmišljamo da donesemo odluku o samostalnosti i otcepljenju Republike Srpske“, rekao je Dodik.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

On je naglasio da je Vučića danas na sastanku u Beogradu upoznao upoznao unutrašnjim problemima koji su „veoma teški“ na nivou BiH.

Situacija je bremenita i opterećena stalnim zahtevima da se razgradi ustavni položaj Republike Srpske. Kulminirali su u jednom ignorantskom, ciničnom i bezobraznom zahtevu da se postavi imovina kao problem na nivou BiH kako bi je oni rešavali“, istakao je Dodik.

Blokadom koja je napravljena vezano za imovinu, dodao je, RS nije u mogućnosti da razgovara sa investitorima, a dovedene su u pitanje i koncesije koje su do sada davali.

Razgovarali su i o aerodromu u Trebinju, hidroelektrani Buk-Bijela, trasi autoputa od Rače do Bijeljine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije