Dodik opet prijeti: Banja Luka je srpski grad

6
Radiosarajevo.ba
Dodik opet prijeti: Banja Luka je srpski grad
Foto: Screenshot / Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a, na press konferenciji po izlasku iz bolnice odgovarao je na pitanja o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji.

U svom stilu je opet izrekao prijetnje, ali i uvrede.

Ponovio je daje "RS protiv visokog predstavnika bez obzira ko bio i kako se zvao".

"Što se nas tiče, nije dobrodošao. RS smatra da je sve s visokim predstavnikom i Ustavnim sudom podvala", dodao je Dodik.

Kazao je da je slušao Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, koji je govorio o očekivanjima nakon izbora Joea Bidena za predsjednika SAD-a.

"Slušao sam Izetbegovića koji govori da će Biden nešto poravnati pa će nestati entiteti i kantoni. Mislim da će prije toga nestati BiH, da će ostati RS, biti država koja ima pravo na svoje postojanje jer je ona volja naroda koji ovdje živi i ne možete ignorancijom iz Sarajeva da negirate postojanje RS", rekao je Dodik i nastavio opet u prijetećem stilu.

"Biden je zgodna prilika da shvati da su prije 25 - 30 godina napravili grešku i da su tada trebali dozvoliti da se BiH podijeli, da ima tri države - RS, herceg Bosnu i Bosnu, i da pokušaju da grade zajedničko susjedstvo koje bi dalo više rezultata.

Vrijeme takvih odluka dolazi. Prije će se Bosna raspasti nego RS. Idemo da slavimo sada naš praznik 9. januar", rekao je Dodik.

On je kazao da ne želi "ništa loše nijednom Muslimanu, ni Izetgbegoviću".

"Želim da kažem da se kane te priče. Nema ništa da traži u Banja Luci, kao ni ja što nemam šta da tražim u Sarajevu. Tamo mog naroda nema kao što je minimalan narod ovdje. Banja Luka pripada onima koji žive ovdje, a ovdje žive Srbi i ovo je srpski grad.

Vjerujem da će doći do toga da ćemo konačno postaviti relanu opciju da RS obezbjedi svoj status kao nezavisna samostalna zemlja", zaključio je Dodik na press konferenciji u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije