Dodik odgovorio Uebber: "Zatečen optužbama i prijetnjama iz Bundestaga"

5
Radiosarajevo.ba
Dodik odgovorio Uebber: "Zatečen optužbama i prijetnjama iz Bundestaga"
FOTO: Radiosarajevo.ba / Margret Uebber/ Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je nakon, kako je navela ambasadorica Njemačke u BiH Margret Uebber, konstruktivnog razgovora s njemačkom ministricom vanjskih poslova Analene Berbok, i sam bio zatečen "huškačkom atmosferom, optužbama i prijetnjama koje su se čule nekidan iz Bundestaga".

Između ostalog, Dodik je imao pitanje za ambasadoricu, a to je da li "ona stoji iza kvalifikacija koje su se neki dan čule u Bundestagu" te ga je zanimalo i da li je ta retorika prihvatljiva.

Član Predsjedništva BiH također navodi da, ako njemački državni ministar pred Bundestagom kaže da je Narodna skupština RS preduzela konkretne korake koji vode secesiji i da je to napad na cijelu Evropu, da li ambasadorica "ima potrebu da napiše da je to laž te da NSRS nije slično poduzela".

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Vrlo jasno  / Poruka iz njemačkog Bundestaga: Dodikova retorika zvuči kao Putinova

Dodik je zatim govorio i o historiji, tačnije smatra kako su "Srbi i Jevreji najveće žrtve jedne užasne ideologije koja je rođena u njenoj državi".

Kako je poručio, ambasadorica i članovi njemačkog Bundestaga ne bi smjeli zaboraviti takve činjenice "kada se o njima govori".

On je rekao da ne vjeruje da bi i slična rasprava u Bundestagu smjela da se desi na račun jevrejskog naroda, pa se pita odakle taj zaborav i odsustvo pijeteta kada je o Srbima riječ.

Kako navodi, ništa nema protiv misije ALTEA u BiH, ali da se svi moraju zapitati o čemu se radi ako se gledaju vojna vozila u blizini televizije, vrtića i škola.

Nije izostavio i napomenuo da se ambasadorica priključila "lošim navikama kolega", te se, kako Dodik smatra, ovako umiješala u unutrašnja pitanja BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije