Dodik o paketu pomoći iz Beograda: Vučić mi je rekao "dok je Srbije bit će i RS-a"

Radiosarajevo.ba
Dodik o paketu pomoći iz Beograda: Vučić mi je rekao "dok je Srbije bit će i RS-a"

U BiH je preko graničnog prelaza Rača večeras ušao prvi kontingent pomoći Srbije manjem bh. entitetu u borbi protiv virusa COVID-19. U paketu pomoći nalazi se pet kliničkih i pet transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski N95, 2.000 zaštitnih odijela, 200 naočara i 50.000 rukavica.

Tim povodom je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio večeras da je pomoć u medicinskom materijalu koju je Srbija danas poslala manjem bh. entitetu "velika stvar za narod RS-a u borbi protiv koronavirusa, ali i važna poruka za sve ljude u RS-u".

"Ne radi se samo o materijalnim sredstvima koje ćemo dobiti, a koja su veoma važna, nego i o saznanju da Srbija brine o RS-u. Kako sam u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao da zaključim i po njegovim riječima - dok je Srbije bit će i RS-a - i to želim da prenesem svim ljudima i u RS-u", rekao je Dodik za RTS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije