BiH / Dodik o ostavci Radončića: To je obračun u okviru bošnjačke političke elite

02. 06. 2020. u 18:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 49

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ostavka ministra sigurnosti u Vijeću ministara Fahrudina Radončića (SBB) predstavlja obračun u okviru bošnjačke političke elite. Kazao je i da je RS imala dobru saradnju sa Radončićem i da im treba neko sličan na toj poziciji.

"Sam Radončić je rekao da je to problem migranata gdje postoji plan SDA. O tome smo mogli da čujemo na Predsjedništvu prije jedno mjesec dana i vidjelo se da tu nešto ne funkcioniše", rekao je Dodik novinarima, prenosi Srna.

 On je dodao da sada opet Vijeće ministara nije kompletno.

 "To mjesto svakako pripada Bošnjacima, ali je neophodno naravno da se prođu sve provjere i procedure tog novog imena. Što se tiče Radončića, mislim da je on pokazivao jednu angažovanost daleko više nakon pogubnih posljedica na tom mjestu u prethodnom mandatu", rekao je Dodik.

 On je za Radončića rekao da je bio čovjek koji je prihvatao realno pozicioniranje Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

 "Pokušat ćemo da nađemo nekog sličnog u tom pogledu i vjerujem da je to moguće", zaključio je Dodik.

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Fahrudin Radončić potvrdio je ranije danas u Sarajevu da će podnijeti ostavku na funkciju ministra zbog političke razlike u odnosu na neka strateška pitanja između SDA i SBB-a, poput pakistanskih migranata i afere "Respiratori".

KOMENTARI (3)