Dodik: "Idem do kraja šta god to značilo, krećem u novu fazu političke borbe"

27
Radiosarajevo.ba
Dodik: "Idem do kraja šta god to značilo, krećem u novu fazu političke borbe"
Foto: predsjednik.rs / Milorad Dodik

U 11 sati počela je posebna sjednica Narodne skupštine bh. entiteta RS, a na dnevnom redu je Razmatranje aktuelne sigurnosne i političke situacije u svijetu sa aspekta reperkusija na RS, a obratio se i predsjednik ovog entiteta Milorad Dodik ponovo pozivajući na 'mirni razlaz'.

Dodik je u svom obraćanju rekao je da je "cilj svih pritisaka na RS njeno obesmišljavanje, slabljenje i prisiljavanje da prihvati nametnute odluke", misleći na izmjene Izbornog zakona BiH koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt.

Naveo je da "neće odustati od odbrane RS i srpskog naroda i da nikad neće žrtvovati interese RS zbog ličnog komoditeta".

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

"Neću da odustanem, ne bojim se, krećem u novu fazu političke i svake druge borbe za RS", poručio je Dodik ponovo prijeteći.

Dodik da je nametanje odluka planirano, ali da je time samo 'zaboden nož u leđa BiH'.

"Neko ko nema legitimitet nameće određena rješenja. Oni nas ne slušaju i smatraju da smo nebitni i podsmijavaju nam se. Donošenje i nametanje nekih zakona je nešto što je planirano. Htio se zabiti nož u leđa BiH. Bolno je sada čupanje tog noža, i bit će bolno", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da oni koji ruše principe na kojima BiH počiva, ruše i njen europski put.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije