Dodik napisao treću knjigu: Pobijedio je RS nad BiH

Radiosarajevo.ba
Dodik napisao treću knjigu: Pobijedio je RS nad BiH
Milorad Dodik nema pisanih govora i na svakom skupu govori motivirano i na drukčiji način, uz originalne poruke, a njegova nova knjiga "Pobjeda Srpske", nosi jasnu poruku da srpski narod kao i svi ostali koji žive u RS-u imaju garantiranu sigurnost.

Poručeno je ovo prilikom jučerašnje promocije nove Dodikove knjige -Pobjeda Srpske u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS-a u Banjoj Luci, piše Srna.

"Sam naslov može se uzeti kao glavna poruka koja govori o izbornoj kampanji Dodika i SNSD-a tokom lokalnih izbora prošle godine", rekao je Milan Ljepojević, recenzent knjige.

Prema njegovim riječima, knjiga ima analitički pristup kao i dva naslova Pobjeda Srpske i Srcem za Srpsku.

"U knjizi su komentari i govori iz te kampanje, kao i fotografije. Inače, osnovna preokupacija proteklih izbora je bila RS ili BiH, a građani su se opredijelili za Srpsku. Pobijedio je RS", naveo je Ljepojević.

Istaknuo je da su u njoj sadržani Dodikovi govori sa 90 posto tribina i naglasio da su njegovi govori dostupni i na siteu SNSD-a, te da je ovo treća knjiga iz kampanja lidera te stranke.

Franc Sošnja, recenzent, istaknuo je da je knjiga historijski dokument jednog vremena i moderne kampanje.

"Knjiga prikazuje veliku govorničku energiju predsjednika i državničko ponašanje prema RS-u i narodu koji tu živi", ocijenio je Sošnja.

Osim Ljepojevića i Sošnje, na promociji je jučer govorio i Krsto Grujić, treći recenzent knjige. Promociji, na kojoj su prisustvovale brojne zvanice iz političkog, javnog i društvenog života RS-a, zbog obaveza nije se pojavio autor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije