Dodik nakon susreta sa Putinom: Zahvalni smo Rusiji

Dodik nakon susreta sa Putinom: Zahvalni smo Rusiji
Agencije / Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se u Moskvi sastao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, te da je tom prilikom razgovarano o zajedničkim planovima za ovu godinu, kao i pitanjima "bilateralne saradnje" bosanskohercegovačkog entiteta RS i Ruske Federacije. 

"Sve je bilo posvećeno paradi, sjećanjima na ratne dane, o stradanjima naših naroda. Međutim, imali smo i mogućnost da razgovaramo o planovima za ovu godinu, ali i o pitanjima bilateralne saradnje", istakao je Dodik. 

On je naglasio da Rusija i bh. entitet RS veoma dobro sarađuju, te da je je ovaj entitet zahvalan na saradnji koja obuhvata sve oblasti, počev od ekonomije, preko kulture, do obrazovanja i zdravstva, prenosi Srna.

"Rusija je za nas veoma važan partner u političkim pitanjima, prije svega, jer je član Vijeća za sprovođenje mira u BiH", ocijenio je član Predsjedništva BiH. 

Dodik je naglasio da se prilikom jučerašnjeg boravka u Moskvi sastao i sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom i čestitao mu za uspješno organizovanu Paradu pobjede. 

"Zahvaljujući ministru kao što je Šojgu, Rusija je uspjela da vrati svoj položaj na međunarodnoj strateškoj areni i to daje snagu Rusiji da čini sve što čini sa Putinom na čelu", naglasio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije