Dodik: "Možda se dese čuda - BiH pobijedi na Euroviziji, ali njihova mržnja ostat će trajna"

9
Radiosarajevo.ba
Dodik: "Možda se dese čuda - BiH pobijedi na Euroviziji, ali njihova mržnja ostat će trajna"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik na društvenoj mreži x.com svrnuo se na kritike opozicije iz ovog eniteta u vezi usvojenog Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH.

Dodik je ponovo govorio na sebi svojstven način.

"Neke stvari se prosto nikada ne mijenjaju. Sunce izlazi na istoku, Zemlja se okreće oko Sunca, gubitnici iz opozicije mrze mene i sve što radim. I možda se nekada dese čuda, Borac osvoji Ligu šampiona, BiH pobijedi na Euroviziji, ali njihova mržnja ostat će trajna.

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Moram priznati, uspjeli su uspostaviti jasnu disproporciju - što je njihova mržnja veća, broj osvojenih glasova je manji. Posljednji motiv za izlive mržnje i demonstraciju neznanja je usvajanje Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH. Kako i gdje ovi nesrećnici u njemu vide prenos nadležnosti, Bog će ga znati", kazao je.

Navodi da je za njega, kao političara, dobra okolnost kad ima opoziciju kakvu ima.

"Međusobno posvađana i bez ikakvog plana i programa, osim mržnje prema meni, ne predstavlja nikakav izazov u političkoj areni. Mnogi političari koji ne misle o svom narodu i nemaju viziju dalju od mandata bili bi zadovoljni zbog toga. Ovako, dijelim razočaranje velikog broja Srba u RS zbog toga na šta nam liči opozicija.

Dodik sada napao i Nikšića: 'Neka ne brine za mene, ne očekujem da će pošteno reći šta misli...'

Dodik sada napao i Nikšića: 'Neka ne brine za mene, ne očekujem da će pošteno reći šta misli...'

Mrziti Milorada Dodika nije politika. To je odraz frustracije činjenicom da vas pobjeđujem toliko dugo. Dame i gospodo iz opozicije, nijednim zakonom koji SNSD usvoji RS ne slabi, nego jača. Da nije tako, ne bi bilo tako glasno vaše ćutanje kada Schmidt nasrće na nas i mene lično ili sramotni vaši zahtjevi i očekivanja od stranaca da vas dovedu na vlast kada to već neće srpski narod na izborima.

RS je najveći uspjeh srpskog naroda u zadnjih 40 godina. Najveći dio njene historije ona za mene glasa da je vodim. To je zato što ljudi znaju da sam spreman da trpim i sankcije, i pritiske, i prijetnje i da nikada i ni po koju cijenu neću odustati od svetinje srpskog nacionalnog interesa - naše RS", kazao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije