Dodik: Majka je žena, otac je muškarac. Jesam li politički nekorektan?

17
Radiosarajevo.ba
Dodik: Majka je žena, otac je muškarac. Jesam li politički nekorektan?
Foto: EPA-EFE / Dodik u Budimpešti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nastavio je s brukanjem naše zemlje.

Danas je u Budimpešti, govoreći na 4. Demografskom skupu, kazao sljedeće: 

"Mi nismo članica Europske unije pa ja ne moram reći ono što EU lideri žele čuti. Zašto ja ne mogu reći da je majka - žena, a otac - muškarac? Jesam li politički nekorektan?"

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Izjavu prenosi mađarska novinarka, navodeći kako se Dodik "obrušio na liberalnu Europu".

Kako dalje navodi i Oslobođenje, Dodik je dodao i da je "politika EU sebična prema Balkanu".

Zbog politike Evropske unije Balkan se prazni, tumačio je (pogrešno) Dodik.

"Dolazim iz zemlje gdje nije sve određeno, gdje smo naslijedili mnoge probleme iz rata. Tokom rata u BiH broj rođene djece je bio mnogo veći nego u doba mira. To je potpuno apsurdno", mišljenja je član našeg Predsjedništva.

"Moram reći da sebična evropska politika prazni Balkan koji će se puniti migrantima koji dolaze iz zemalja s različitim kulturama. Pitam vas da li će za nekoliko decenija Evropljani živjeti u Evropi", istakao je Dodik i naglasio da BiH vjerovatno još dugo neće postati članica EU.

"Zabrinut sam zbog toga što ne znam u kakvoj će zajednici živjeti moja djeca i unuci, da li će morati da odu", zaključio je.

Podsjećamo, među učesnicima 4. Demografskog samita, osim zvaničnika više zemalja, predstavnici su crkava, naučne zajednice i medija, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Budimpeštanski demografski samit se četvrtu godinu zaredom održava u mađarskoj prijestonici, a ovaj put tema je Porodica - ključ stabilnosti. U najavi događaja posebno se ističu vrijednosti kao što su porodica, tradicija i brak, koje su po mišljenju organizatora ugrožene, zbog čega je ovogodišnji događaj "relevantniji nego ikada".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije