Dodik iz Beograda: Uskoro idem u Moskvu na sastanak s Putinom

Radiosarajevo.ba
Dodik iz Beograda: Uskoro idem u Moskvu na sastanak s Putinom

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer manjeg bh. entiteta Radovan Višković u Beogradu su se danas sastali s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

Nakon razgovora s Lavrovim, koji je počeo u 18:30 sati, nakratko su se obratili medijima kako bi predstavili rezultate ovog sastanka.

"Naš primarni cilj je produbiti ekonomsku saradnju s Ruskom Federacijom. Na polju kulture i obrazovanja se također dešavaju novi projekti. Važno je da se njeguju ovi odnosi, a za nas je posebno ohrabrujuće razgovarati s čovjekom formata kao što je Lavrov", kazala je Cvijanović.

Višković je dodao da je ovo bio razgovor s jednim od vodećih diplomata u svijetu i da to treba radovati sve u RS-u. Istakao je i to da su se zahvalili Rusiji za sve što u kontinuitetu radi za njih, posebno za učenjeno tokom pandemije koronavirusa.

"Za nekoliko dana idem u Moskvu, gdje ću govoriti s predsjednikom Putinom. Prije svega Rusiji ide zahvalnost na političkoj osjetljivosti i razumijevanju situacije na Balkanu. Rusija kroz Savjet bezbjednosti usporava ono što radi Inzko, koji prenosi lažne informacije i govori o RS-u kao kočničaru napretka BiH. Zapad je uvijek skrnavio Dejtonski sporazum. Bilo je govora i o ekonomskim temama te izgradnji gasovoda", naglasio je Milorad Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije