Dodik: Inzka ionako niko ništa ne pita niti sluša

Radiosarajevo.ba
Dodik: Inzka ionako niko ništa ne pita niti sluša
/ printscreen
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je referendumom u Republici Srpskoj iskazana volja naroda i da nije postojao nijedan problem u vezi sa njegovim održavanjem, javlja Srna.

"Referendum je održan u najboljoj atmosferi, gdje je volja naroda iskazana i pretvorena u Zakon o Danu Republike, koji se obilježava 9. januara", rekao je Dodik novinarima u Vučijem dolu povodom izjave visokog predstavnika Valentina Inzka da će referendum, održan u Republici Srpskoj, biti centralna tema njegovog izvještaja Savjetu bezbjednosti UN-a.

Dodik je istakao da, ako Inzku nešto smeta, može da priča, ali da njega ionako niko ništa ne pita niti sluša.

"Ima i izvještaj Vlade Republike Srpske tamo u Savjetu bezbjednosti UN-a i ima ljudi koji uvažavaju i naše viđenje stvari", rekao je Dodik.

On je naveo da je pozvao na razgovor predsjednika SDS-a Vukotu Govedaricu, kao prvog čovjeka opozicione partije koji je nedavno došao na tu dužnost, s namjerom da usaglase ili razmijene stavove o najvažnijim društveno-političkim pitanjima.

Dodik je, povodom izjave Govedarice da još nije odlučio da li će se odazvati pozivu za sastanak i da će o tome biti razgovarano u utorak na sjednici Predsjedništva stranke, istakao da je to naveo i u svom pozivu Govedarici.

"Da li će i koji organi ili neće o tome raspravljati, to je stvar njihove unutrašnje procedure i politike", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske pozvao je Govedaricu da 11. novembra u Palati Srpske razgovaraju o svim pitanjima bitnim za Srpsku i njen narod, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije