Dodik i Džaferović kod Erdogana večerali uz Halidov hit

Anadolija
Dodik i Džaferović kod Erdogana večerali uz Halidov hit
Foto: Twitter / Printscreen

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je nakon održanih sastanak organizovao radnu večeru u čast članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i Šefika Džaferovića koji borave u zvaničnoj posjeti Ankari.

Radna večera, koja se organizovana u predsjedničkoj palati, bila je zatvorena za medije.

Podsjetimo, predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potpisali su danas u Ankari revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između Turske i Bosne i Hercegovine.

Erdogan s Dodikom i Džaferovićem: Dat ćemo podršku da Turski tok ide i kroz BiH

Dodik i Džaferović stigli kod Erdogana, Dodik počasnoj gardi: Merhaba, asker!

Nakon ceremonije svečanog dočeka uz vojne počasti ispred Predsjedničke palače u Ankari, uslijedio je sastanak članova Predsjedništva BiH s Erdoganom, nakon čega je održan i sastanak delegacija Turske i BiH.

Dodik otkrio kuda će ići trasa puta Beograd-Sarajevo

U fokusu razgovora tokom posjete bio je revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji je danas i potpisan. Potpisan je i Memorandum o razumijevanju u vezi s izgradnjom autoputa Beograd - Sarajevo, kojim je predviđena dinamizacija procesa u izgradnji dijela puta koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije