Dodik i Bosić sa ambasadorom Turske

Radiosarajevo.ba
Dodik i Bosić sa ambasadorom Turske


Predsjednik Republike Srpske i čelnik SNSD-a Milorad Dodik razgovarao je u Banjoj Luci s novoimenovanim ambasadorom Turske u BiH Ahmetom Yildizom o političkoj i ekonomskoj situaciji u RS-u i stavovima predstavnika tog bh. entiteta u vezi s aktuelnim pitanjima na nivou BiH.

Dodik je rekao da je RS privržena slovu Dejtonskog sporazuma i opredijeljena za evropsku budućnost BiH, „uz očuvanje autonomije i statusa RS-a“, saopćeno je iz Kabineta entitetskog predsjednika.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić također se susreo sa turskim ambasadorom kojem je poručio kako su pokušaji pojednostavljivanja dejtonskog ustava BiH opasnost za njeno funkcioniranje, saopćeno je iz SDS-a.

"BiH može funkcionisati samo uz poštivanje njenih entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, i tri naroda, a nikako kao centralizovana država", kazao je Bosić, javila je novinska agencija Fena.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije