Dodik i akademci o obilježavanju godišnjice rođenja Njegoša

Radiosarajevo.ba
Dodik i akademci o obilježavanju godišnjice rođenja Njegoša


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas delegaciju članova Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Srpske akademije nauka i umjetnosti, Matice Srpske i Društva članova Matice Srpske u Republici Srpskoj.

Predstavnici ovih institucija upoznali su Dodika s planiranim aktivnostima i programom obilježavanja 200-godišnjice rođenja velikog pjesnika i crnogorskog vladike Petra II Petrovića Njegoša.

''U sklopu obilježavanja, koje će biti realizovano tokom 2013. godine, planirano je, između ostalog, održavanje niza kulturnih manifestacija u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori, kao i održavanje naučnog skupa, početkom novembra ove godine, koji će biti održan u Beogradu, Novom Sadu i Banjoj Luci '', saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

On je prihvatio prijedlog da, uz predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i patrijarha srpskog Irineja, bude pokrovitelj ove proslave.

Dodik je podržao obilježavanje ove godišnjice i aktivnosti koje tim povodom organizuju ove kulturne i naučne institucije iz Republike Srpske i Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije