Dodik dobio "rampu" u Sjevernoj Makedoniji

9
Radiosarajevo.ba
Dodik dobio "rampu" u Sjevernoj Makedoniji
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da su domaćini samita u Solunu i Ohridu odbili učešće njegovog kolege Milorada Dodika na tim skupovima. Dodao je da "mi u Sarajevu volimo misliti da je to poruka Dodiku".

"Do sada je praksa bila da ide predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Tačno je da je Dodik pokušao učiniti sve da dođe u Solun, međutim, poziv se odnosio samo na predsjedavajućeg (Džaferović). Kao i u životu, nepristojno je nekom dolaziti u kuću kad te nije zvao", naveo je Komšić.

On je ujedno komentarisao i informaciju da je Sjeverna Makedonija poslala obavijest da Dodik ne može ići ni na Ohrid.

Ivica Puljić: Ja bih Srbiji plaćao da im ministar vanjskih poslova bude Ivica Dačić

Ivica Puljić: Ja bih Srbiji plaćao da im ministar vanjskih poslova bude Ivica Dačić

"Oni su rekli da je poziv upućen predsjedavajućem i nije prenosiv. Tako glasi vijest koja je došla iz Sjeverne Makedonije. Džaferović nije bio u mogućnosti da otputuje dole i donijeta je odluka da ide Dodik, ali su oni odgovorili da se poziv samo odnosi na Džaferovića.

Mi u Sarajevu volimo misliti da je to poruka Dodiku, ali vam niko iz diplomatije, vjerovatno, to neće potvrditi"; zaključio je Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije