Dodik demantuje istragu u Njemačkoj

Radiosarajevo.ba
Dodik demantuje istragu u Njemačkoj


Protiv predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika i njegovog sina ne vodi se postupak pred domaćim sudovima i tužilaštvima, a pogotovu ne u Višem tužilaštvu u Minhenu i bilo kojoj pravosudnoj instituciji u inostranstvu, kako je to iskonstruisao jedan portal, saopšteno je sinoć, 15. novembra, iz kabineta predsjednika RS.

"Pomenuta, smišljeno plasirana neistina, pripada arsenalu specijalne propagande koja se vodi protiv RS i njenog predsjednika uvijek kad Srpska pokaže svoju stabilnost i vitalnost da prevaziđe probleme sa kojima se susreće. Predsjednik RS nije učestvovao ni u kakvim aferama, a takve dezinformacije plasiraju lažni novinari koji se bave pokušajem ucjene i reketa"

U saopštenju se navodi da taj portal "očigledno uređuje novinarsko i obaveštajno podzemlje, budući da dopušta da se ovakve laži i konstrukcije javno objavljuju". Radi se, inače, o portalu Seebiz koji je objavio kako je u Minhenu protiv Dodika i njegovog sina Igora pokrenuta istraga zbog korupcije u koju je upletena i Hipo Alpe Adrija banka.

Tužilaštvo u Minhenu vodi istragu protiv Dodika

"Ovdje se nije tragalo za istinom i činjenicama već za diskvalifikacijom i blaćenjem predsjednika RS, njegove porodice, a time i RS, pokušavajući da se ona prikaže kriminalnom zajednicom", naglašava se u saopštenju.

Dodaje se da je Dodik angažovao tim međunarodnih advokata, koji će ispitati ko stoji iza konstrukcija, a nakon što se to utvrdi protiv njih će se podnijeti tužbe zbog laži i pokušaja diskvalifikacije. Dodik, navodi se dalje, poziva i Hipo banku da javno objavi da li on ima račun u toj banci.

"Tako će se ustanoviti i razotkriti nečasna urota i pokušaj diskfalifikacije predsednika RS,"

Hrvatski novinar Domagoj Margetić objavio je krajem oktobra na portalu Seebiz, podsjećaju srbijanski mediji, tekst o tome da Dodikov sin Igor navodno ima račun u Hipo banci Banjaluka, na kojem se nalazi višemilionski iznos, te da to navodno istražuje tužilaštvo u Minhenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije