Dodik danas dijeli odlikovanja. Jedno je dao i Putinu

22
Radiosarajevo.ba
Dodik danas dijeli odlikovanja. Jedno je dao i Putinu
Foto: Srpskainfo / Radiosarajevo.ba / Dodik danas u Banjoj Luci dijelio odlikovanja

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik danas u Banjoj Luci dijeli 'odlikovanja zaslužnim pojedinicma'.

Između ostalog, Orden RS-a na ogrlici dodijelio je - Vladimiru Putinu, predsjedniku Rusije...

"Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa RS-a i Rusije. Ima zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom ekonomskom društvenom i privrednom rastu i razvoju", rekao je Dodik na svečanosti u Banjoj Luci.

Vlada FBiH: Prije godinu dana dočekala nas blokada i kriza, ovo smo uradili do sada

Vlada FBiH: Prije godinu dana dočekala nas blokada i kriza, ovo smo uradili do sada

Dodik o obilježavanju neustavnog dana RS: "Niko nas ne može spriječiti"

Dodik o obilježavanju neustavnog dana RS: "Niko nas ne može spriječiti"

Orden će, kako su istakli, biti uručen naknadno, prilikom prvog susreta Dodika i Putina.

Dodik je i zahvalio Putinu, kao "pouzdanom osloncu RS-a": "Zahvaljujući poziciji Vladimira Putina i snazi Ruske Federacije, glas i stav RS-a čuje se i uvažava i njena pozicija je očuvana pod naletom međunarodnog intervencionizma."

Vožd iz Laktaša je dodao da je ceremonija povodom 9. januara "posvećena prijateljima RS-a koji joj pružaju podršku i ljubav". 

Dodjela odlikovanja upriličena je u kulturnom centru Banski dvor u Banjoj Luci povodom obilježavanja 9. januara, neustavnog i takozvanog "dana RS-a".

Ordenje su dobili i patrijarh Porfirije, ali i (posthumno) Siniša Mihajlović. Jedno je otišlo i za Slobodana Stankovića, vlasnika kompanije Integral Inženjering iz Laktaša, odlikovane su i brojne škole...

Svečanosti su prisustvovali predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković, predsjednik NRSR Nenad Stevandić, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije