Dodik će večeras saopštiti mandatara Vlade

Radiosarajevo.ba
Dodik će večeras saopštiti mandatara Vlade

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održat će večeras u 20 sati, konferenciju za novinare, povodom ostavke Vlade RS-a i imenovanja mandatara za sastav nove izvršne vlasti tog bh. entiteta. 

Dodik će se obratiti medijima u Palati RS-a, potvrđeno je iz njegovog kabineta. 

Skupština RS-a danas je prihvatila ostavku vlade Aleksandra Džombića.

Nezvanično, mandatar za sastav nove Vlade RS-a je dosadašnja ministrica ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS-a Željka Cvijanović.  Kako javlja BHT, Dodik je ovu informaciju i potvrdio u izjavi za RTRS.

Biografija Željke Cvijanović

Željka Cvijanović je studirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, i na Filozofskom i Pravnom fakultetu u Banjaluci. Postdiplomske studije u oblasti diplomatsko-konzularnog prava završila je na Pravnom fakultetu. Radila je kao nastavnica i profesorica engleskog jezika, kao viša prevoditeljica, a potom i asistentica u Misiji Evropske unije u BiH, kao savjetnica predsjednika Vlade za evropske integracije i saradnju sa međunarodnim organizacijama.

Obavljala je i poslove šefice Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske i rukovodila Јedinicom za koordinaciju i evropske integracije.

U prethodnom skupštinskom mandatu bila je i članica iz reda stručnjaka Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske.

 

 

Cvijanovićeva je studirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, i na Filozofskom i Pravnom fakultetu u Banjaluci. Postdiplomske studije u oblasti diplomatsko-konzularnog prava završila je na Pravnom fakultetu. Radila je kao nastavnik i profesor engleskog jezika, kao viši prevodilac, a potom i asistent u Misiji Evropske unije u BiH, kao savjetnik predsjednika Vlade za evropske integracije i saradnju sa međunarodnim organizacijama.

Obavljala je i poslove šefa Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske i rukovodila Јedinicom za koordinaciju i evropske integracije.

U prethodnom skupštinskom mandatu bila je i članica iz reda stručnjaka Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske.

- See more at: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Zeljka-Cvijanovic-mandatar-za-sastav-nove-Vlade-RS-181909.html#sthash.5I9peTEO.dpuf

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije