Dodik: Bošnjake ćemo zvati muslimanima jer nas Bakir zove bosanski Srbi

Radiosarajevo.ba
Dodik: Bošnjake ćemo zvati muslimanima jer nas Bakir zove bosanski Srbi
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Ribniku da je atmosfera za Srbe u Federaciji BiH (FBiH) u pogledu ostvarivanja njihovih prava veoma loša, zbog čega će, ma gdje god živjeli u tom entitetu, imati njegovu i podršku institucija RS. 

"Oni su ti koji najbolje svjedoče o tome koliko je važno imati RS. Oni ne kriju da nama to kažu i zadovoljni su RS jer da je nema, bili bi potpuno marginalizovani do svog biološkog nestanka", izjavio je Dodik novinarima. 

Dodik, koji je lider SNSD-a, naglasio je da ova stranka i zbog zaštite prava Srba u FBiH izlazi na lokalne izbore u 25 federalnih opština, a sve da bi konsolidovala i okupila srpsku zajednicu u tom entitetu. 

"Želimo da damo podršku našem narodu i to ćemo nastaviti da radimo, kao i da animiramo Srbiju da to čini kao što je činila u Drvaru, Mostaru i u drugim mjestima gdje žive naši ljudi. Dakle, tamošnje Srbe prvo moramo ohrabriti da se jasno deklarišu i da ističu svoje porijeklo", istakao je Dodik.

On je najavio da će Bošnjake ubuduće karakterisati kao muslimane sve dok lider SDA Bakir Izetbegović ne prestane govoriti "bosanski Srbi". 

"Mi nismo nikakvi 'bosanski Srbi', mi smo Srbi", poručio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije