Dodik: BiH nema unutrašnji kapacitet da preživi

Radiosarajevo.ba
Dodik: BiH  nema unutrašnji kapacitet da preživi


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je u nedjelju tvrdnju da je Bosna i Hercegovina "trula država i da nema kapacitet da opstane“, možda "jedino ako se vrati izvornim principima i slovu Daytona“.

"Trula je, naravno, ona je u raspadu. I to definitivno vide svi i svi nešto šute o tome, ne žele da to definitivno priznaju. Ali, očigledno je da Bosna nema kapacijenta unutar sebe da nađe neki svoj put", rekao je Dodik.

Dalje je kritikovao i ponašanje pojedinih državnih zvaničnika.

"Samo ponašanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, ranije predsjedavajućeg Vijeća ministara Zlatka Lagumdžije govori o tome da oni žele da privatizuju Bosnu za sebe...Mi iz RS-a moramo da vodimo računa o našoj poziciji, branimo naše interese u skladu s Ustavom BiH", kazao je, između ostalog, Dodik.

Ponovio je stav kako bi BiH "možda mogla da živi, ako se vrati na izvorni sistem Daytona i ukoliko se bude poštovalo slovo Daytona“.

Ukoliko ne, dodao je, "BiH je raspradnuta zemlja, branili to Amerikanci, Evropljani ili bilo ko, ona nema unutrašnji kapacitet da preživi“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije