Dodik za Srnu: BiH je pripremni poligon za teroriste koji djeluju širom Evrope

Radiosarajevo.ba
Dodik za Srnu: BiH je pripremni poligon za teroriste koji djeluju širom Evrope
/ Foto: Anadolija
Komentarišući video-snimak na kojem su prikazana dvojica maskiranih muškaraca u šumi kako pale zastave Srbije, Dodik je za Srnu izjavio da vlast RS-a "već godinama ukazuje da nema budućnosti u BiH".

BiH je opisao "zajednicom koja predstavlja pripremni poligon za teroriste koji djeluju širom Evrope i svijeta i u kojoj se slobodno promoviše terorizam".

"Srbi neće da žive u zajednici u kojoj caruje radikalni islam, u kojoj se pale srpske zastave, uz prijetnje i pucnjavu iz pušaka, u kojoj se vezuju zastave Islamske države i ratne zastave vojske BiH, a sve to se gura pod tepih", rekao je Dodik.

Predsednik RS-a rekao je da je BiH danas "najveći evropski izvoznik boraca u ISIL po glavi stanovnika", ocijenivši da je to opasnost koja se BiH prećutkuje, a sva energija usmjerava na napade na RS i pokušaj njene razgradnje.

"Ne ugrožava RS evropski put BiH, kako to u javnosti, zamjenom teza, želi da predstavi političko Sarajevo, već to rade radikalni islamisti i njihove pristalice inkorporirane u samu vlast i obaveštajne službe u BiH, koji pokušavaju da destabilizuju i BiH, ali i cijeli region, pa i svijet", istakao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije