Milorad Dodik bi ponovo prekrajao: Granice nisu bogomdane

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik bi ponovo prekrajao: Granice nisu bogomdane
Foto: EPA / Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da treba afirmirati princip prava naroda na samoopredjeljenje, jer kako je kazao, granice nisu bogomdane.

Dodik je naveo da ne traži da se granice nasilno mijenjaju, već kroz dogovor između naroda, te je ocijenio da će se i konstelacija odnosa mijenjati, jer svijet nije isti kao prije deset godina.

"Oni otmu Kosovo od Srbije, nas usmjere na neuspješnu BiH i onda pričaju o tome kako nema promjene granice. Naravno, to treba prepustiti historiji i vremenu, u ovom trenutku djeluje da nema promjene", rekao je Dodik za Politiku.

Naglasio je da međunarodni faktor skrnavi način odlučivanja, na šta će morati da zaborave, te da za BiH nema nijednog važnijeg pitanja od toga da se oslobodi protektorata.

Predsjednik RS-a je istaknuo da će za BiH biti dobro da se oslobodi tutorstva i da se to mora učiniti ukoliko hoće da se očuva bilo kakva priča o BiH, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, aktuelna garnitura predstavnika Srba u Sarajevu bila je loša za Republiku Srpsku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije