Dobre vijesti za penzionere: Od maja veće penzije!

2
Radiosarajevo.ba
Dobre vijesti za penzionere: Od maja veće penzije!
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Adnan Delić

Adnan Delić, federalni ministar za rad i socijalnu politiku,  obratio se danas, 19. maja, najavio je danas, nakon sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, kako će penzije u maju biti povećane.

Istaknuo je kako je Vlada FBiH, na prijedlog Ministarstva rada i socijalne politike, revidirala prethodnu odluku vlade koja je utvrđena 27. aprila ove godine o procentu usklađivanja visine penzije koji se utvrđuje u skladu sa rastom BDP-a u prethodnoj godini, a to je 3,9 posto.

Delić je podsjetio kako je prethodna Vlada FBiH donijela rješenje da odluka stupi na snagu u julu ove godine, no vlada, čiji je premijer Nermin Nikšić (SDP), ubrzala je proces pa će penzije, umjesto u julu, biti veće od maja, i to za, kako smo već naveli 3.9 posto. 

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Benjamina Karić ugostila vojnike EUFOR-a: Evo iz kojih zemalja su pristigli

Delić je, kazavši kako će učiniti sve da poboljšaju život penzionera u Federaciji, potvrdio da je za ovo povećanje osigurano 14 miliona KM.

Otkrio je i kako čak više od milion ljudi u FBiH prima ili penziju ili neku vrstu socijalne pomoći ili penziju, i to najmanja primanja. Da bi se to promijenilo, Delić smatra da se treba promijeniti poslovni ambijent, podvukao je i da omjer zaposlenih i penzionera nije dobar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije