Dobra vijest za sve Bosance koji su klijenti banaka u Njemačkoj: Važna promjena oko uplate novca

1
Radiosarajevo.ba
Dobra vijest za sve Bosance koji su klijenti banaka u Njemačkoj: Važna promjena oko uplate novca
Foto: Screenshot / Horoskop / Novac i finansije

U Njemačkoj stiže novo pravilo koje se odnosi na uplate novca. Ono što bi moglo zanimati mnoge ljude je da svi mogu imati koristi od novih načina uplate novca u bankama.

Nova pravila plaćanja putem bankovnih transfera u Njemačkoj donose važne promjene. Od toga imaju koristi svi građani koji su se prije morali dugo čekati da njihova uplata bude rasknjižena na račun primatelja.

Ovo novo novčano pravilo će promijeniti sve

Ismet Gavrankapetanović reagira: “Volio bih da znam zašto se ministar Rimac toliko prepao'

Ismet Gavrankapetanović reagira: “Volio bih da znam zašto se ministar Rimac toliko prepao'

Ako trenutna uplata novca ne stigne "odmah", to je posebno neugodno za pogođene. Ponekad se stvari jednostavno moraju dogoditi brzo, a datum primanja novca iznimno je važan. U takvim trenucima klijenti se oslanjaju na obećanja usluga svojih banaka. A jedna takva usluga koja se često reklamira je trenutni prijenos novca.

Iznos bi zapravo trebao biti na računu primatelja u vrlo kratkom roku. Iako u mnogim slučajevima to funkcioniše bez ikakvih problema, neki kupci moraju čekati, čini se, cijelu vječnost. To bi se uskoro trebalo promijeniti.

Od jeseni se očekuje početak primjene novih propisa od kojih bi svi trebali imati koristi. Postoji poseban zahtjev za banke koji bi trebao sve učiniti boljim u budućnosti: to je određeni vremenski zahtjev. Sukladno tome, trenutne uplate novca moraju biti na računu primatelja unutar navedenog vremena. Kupci bi stoga trebali pozdraviti ovu promjenu.

Skoro pola njemačkih firmi na meti hakerskih napada: Poznato odakle ih najviše dolazi

Skoro pola njemačkih firmi na meti hakerskih napada: Poznato odakle ih najviše dolazi

Svako ko izvrši instant transfer ne bi trebao čekati duže od deset sekundi dok se iznos ne knjiži na račun primatelja. I to nije sve. Ako morate u žurbi izvršiti uplatu, obično se izlažete opasnosti da ćete unijeti krivi broj računa primatelja. Tada uplaćeni iznos završi kod krive osobe. Pojačava se osiguranje kako se ovako nešto više ne bi dogodilo. Ubuduće IBAN treba uvijek upoređivati ​​s imenom vlasnika računa.

Ima još jedna dobra vijest kojoj će se mnogi posebno razveseliti. Do sada su mnoge banke naplaćivale naknadu za uslugu "instant transfer". Ubuduće niko više ne bi trebao biti u nepovoljnom položaju, tako da se za ovu uslugu ne mogu naplaćivati ​​dodatne naknade. Dakle, građani ne bi trebali plaćati više novca nego za standardni transfer, navode njemački mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije