Dobra vijest za roditelje: Uskoro obnova još jednog vrtića u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Dobra vijest za roditelje: Uskoro obnova još jednog vrtića u Sarajevu
Foto: Twitter / Uskoro obnova vrtića

U sarajevskoj Vijećnici potpisan je Sporazum o reguliranju međusobnih prava i obaveza na realizaciji projekta rekonstrukcije vrtića „Kolibri“ između Grada Sarajeva, Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, Zavoda za izgradnju KS, Općine Novo Sarajevo i JU „Djeca Sarajeva“.

Radi se o finansiranju izgradnje nekadašnjeg vrtića „Kolibri“ u iznosu od 2.050.000 KM od čega Grad Sarajevo izdvaja 1.250.000 KM, resorno Ministarstvo 650.000, a Općina Novo Sarajevo 150.000 KM.

Istovremeno, potpisan je i Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavci između Grada Sarajeva, Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo kojim se definira da će javnu nabavku za izvođenje radova sprovesti upravo Grad.

Profesor Kržalić upozorava: Rusija hibridnim djelovanjem radi na podjelama, mi to nijemo posmatramo

Profesor Kržalić upozorava: Rusija hibridnim djelovanjem radi na podjelama, mi to nijemo posmatramo

Prostor vrtića “Kolibri” nalazi se u sklopu poslovnog objekta u ulici Kolodvorska 11 u naselju Pofalići i trenutno je u devastiranom stanju.

Pripadajući prostor vrtića sastoji se od prizemlja i jednog sprata ukupne površine od skoro 1.500 m2. Njegovom rekonstrukcijom se nastoji dispozicijom, arhitekturom, volumenom i izborom materijala ne narušiti ambijent i okruženje u kojem se nalazi.

Roditelji u problemima: Vrtići poskupljuju od 20 do 100 maraka, mnoga djeca ostaju neupisana

Roditelji u problemima: Vrtići poskupljuju od 20 do 100 maraka, mnoga djeca ostaju neupisana

Projektom je planirano formiranje sedam odgojnih jedinica sa pratećim sadržajima. Maksimalni kapacitet vrtića “Kolibri” je 180 djece uzrasta od 3 do 7 godina uzimajući u obzir ukupnu površinu odgojnih jedinica i maksimalni broj djece u odgojnim grupama, a u skladu sa osnovnim pedagoškim i zdravstveno-higijenskim uslovima.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na Twitteru je navela da je bilo i krajnje vrijeme da se obnovi vrtić koji već 25 godina stoji u ruševnom stanju.

Uskoro obnova vrtića
Foto: Twitter : Uskoro obnova vrtića

"Ovaj projekt još je jedan primjer odlične saradnje Grada sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS, Općinom Novo Sarajevo, Zavodom za izgradnju KS i JU "Djeca Sarajeva". Danas je potpisan Sporazum o saradnji na daljim aktivnostima", navela je na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije