Doboj: Kod tri osobe pronađeno 1,6 kilograma 'speeda'

Radiosarajevo.ba
Doboj: Kod tri osobe pronađeno 1,6 kilograma 'speeda'

Dobojska policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga, a u akciji Univerzal, koja traje od juna, izuzeto je 1,6 kilograma speeda tržišne vrijednosti 10.000 KM i 176 grama smjese koja služi za povećanje mase droga.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Doboj Miroslav Milojević rekao je novinarima da su juče uhapšeni S.H. iz Sarajeva, kod koga je pronađeno 907 grama speeda, te M.B. i S.B. iz Doboja, koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, ova lica su, uz saglasnost dežurnog tužioca, puštena na slobodu, javlja Srna.

Po dokumentovanju, protiv S.H. će Okružnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge.

U okviru akcije pod kodnim nazivom Univerzal, dobojska policija je u provela niz mjera i radnji na otkrivanju kanala i identifikovanju lica koja nabavljaju i preprodaju drogu na području dobojske regije.

Policija je u okviru ove akcije 8. augusta izuzela 202 grama speeda, a dva dana kasnije kod dva lica pronađeno je i izuzeto 514 grama speeda i 176 grama bijelog praha za povećanje mase narkotičkih sredstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije