Do jula postavljanje mjerača zagađenja zraka

Radiosarajevo.ba
Do jula postavljanje mjerača zagađenja zraka

"Tenderska komisija koju je formirala Općina Zenica, s ciljem izbora najpovoljnijeg ponuđača za nabavku opreme za tri stacionarne stanice za mjerenje kvaliteta zraka, kao i za četiri displeja na kojima će se isticati satni prosjeci parametara aerozagađenja u gradu, krajem prošle sedmice otvorila je prispjele ponude: četiri za displeje i dvije za mjernu opremu", izjavio je Muhamed Pašić, savjetnik u Općini Zenica, javlja Televizija Zenica.

On je najavio da bi do kraja iduće sedmice Tenderska komisija mogla završiti posao na izboru najpovoljnijih ponuđača i svoj zaključak dostaviti načelniku Općine. Ukoliko se ovaj posao bude odvijao po predviđenom termin planu, odabrane firme će biti zadužene da u roku od četiri mjeseca isporuče opremu i montiraju je u narednih mjesec dana.

"U julu bi već mogli imati ugrađena dva displeja preko puta zgrade MUP-a, dva u centru grada, kao i svu potrebnu opremu za stacionarne mjerne stanice", izjavio je Pašić.

Vrijednost opreme se, na osnovu dostavljenih ponuda, kreće od milion i 250.000 do milion i 700 hiljada konvertibilnih maraka. Dio troškova oko njene nabavke pokriće Općina Zenica, a veća sredstva očekuju se iz Eko fonda, kao i iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjećamo, aerozagađenje u Zenici je toliko da su građani nedavno pozvani da što manje izlaze iz kuća, a nadležni ne pokazuju namjeru da situaciju mijenjaju nabolje.

Povećano zagađenje zraka

Koliko je zagađena Zenica

U prezagađenoj Zenici najavljuju spalionicu otpada 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije