Dnevnik i specijal FTV-a pod lupom RAK-a

Radiosarajevo.ba
Dnevnik i specijal FTV-a pod lupom RAK-a


Federalna televizija dužna je Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) dostaviti snimak Dnevnika i emisije 60 minuta – Specijal, od 9. januara, kada je ovaj entitetski emiter izvještavao o proslavi Dana Republike Srpske Banjoj Luci.

Na izvještavanja Federalne žalili su se mnogi političari iz Republike Srpske, a Udruženje novinara RS je i zvanično podnijelo pritužbu RAK-u, zbog „podsticanja i širenja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, te netrpeljivosti“.

Portparolka RAK-a Amela Odobašić rekla za Glas Srpske da odgovor FTV-a očekuju krajem sedmice. „To znači da ćemo tek iduće sedmice imati više informacija o pomenutom programskom sadržaju“, istakla je Odobašićeva.

Novinari i političari iz Republike Srpske smatraju da je u spornom dnevniku i specijalu Krnja velika Srbija izneseno je „niz najgorih i najmonstruoznijih izjava na račun srpskog naroda, srpskih političara, Srpske i Srbije. Srpski narod optužen je da je genocidan od postanka do nestanka“, piše Glas Srpske.

Izvještavanje većine medija iz Federacije o proslavi Dana RS zasigurno nije bilo primjer profesionalnosti i konstruktivne uloge medija u nestabilnom društvu, ali i većina medija u RS je, izmišljajući vehabijsku zavjeru protiv Dodika i Tadića, istih dana pokazala da im kolege iz Federacije nemaju na čemu zavidjeti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije