'DM Tetris': FUP proveo akciju u saradnji s EUROPOL-om, sedam osoba uhapšeno

0
Radiosarajevo.ba
'DM Tetris': FUP proveo akciju u saradnji s EUROPOL-om, sedam osoba uhapšeno
Foto: FUP / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u okviru EUROPOL-ovog projekta "Balkanski kartel", a po Naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova RS su u okviru operativne akcije kodnog naziva "DM Tetris" izvršili pretresanje sedam osumnjičenih lica i 13 lokacija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Akcija je provedena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo "Organizovani kriminal" iz člana 250. Krivičnog zakona BiH u vezi sa krivičnim djelima "Neovlašteni promet opojnim drogama" iz člana 195. Krivičnog zakona BiH i "Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe" iz člana 193. Krivičnog zakona BiH.

Istovjetne radnje su izvršene i prema drugim osumnjičenima na području Republike Hrvatske, Republike Slovenije, Njemačke, Holandije, Belgije, kao i drugih država članica Evropske Unije.

Dječak (6) umro nakon što ga je otac tjerao da smrša, na suđenju objavljen video iz teretane

Dječak (6) umro nakon što ga je otac tjerao da smrša, na suđenju objavljen video iz teretane

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić zahvalili su se policijskim službenicima koji su učestvovali u uspješnoj provedenoj akciji.

"Federalna uprava policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova je još dokazala da ima kapacitete odgovoriti najsloženijim međunarodnim operacijama", zaključuju iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije