Djeca iz Konjević Polja još uvijek ne idu u školu

Radiosarajevo.ba
Djeca iz Konjević Polja još uvijek ne idu u školu

Djeca i roditelji bošnjačke nacionalnosti iz Konjević Polja koji danas od 12 sati protestuju ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, na tom mjestu planiraju provesti noć jer im se još niko od nadležnih nije očitovao o tome da li imaju pravo na nacionalnu grupu predmeta ili ne.

Ovo je za Fenu večeras izjavio Muhamed Ahmetović, predsjednik Savjeta roditelja iz Konjević Polja, koji je dodao da su u zgradi OHR-a danas bili federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović.

To je potvrdio i ministar Osmanović.

"S ministrom Mašićem danas sam bio u zgradi OHR-a, gdje smo iznijeli stav da je potpuno neprihvatljivo što oko 300 djece iz Konjević Polja i Opštine Kotor-Varoš ni danas ne ide u školu", rekao je ministar Osmanović.

U OHR-u, istakao je Osmanović, rečeno je da će o ovom problemu razgovarati s ministrom obrazovanja i kulture Republike Srpske Goranom Mutabdžijom.

Predsjednik Savjeta roditelja iz Konjević Polja Ahmetović naglasio je da će djeca i roditelji i "večeras ostati ispred zgrade OHR-a", dodajući da sutra ne znaju koliko će vremena provesti protestirajući.

"Očekujemo da se konačno naši zahtjevi riješe. Mi nećemo otići odavdje dok ne bude dato rješenje na naše postavljene zahtjeve", kazao je Ahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije