Dizdar podijelio uznemirujući video: Pogledajte kako je vojnik RS svjedočio u Hagu

6
Radiosarajevo.ba
Dizdar podijelio uznemirujući video: Pogledajte kako je vojnik RS svjedočio u Hagu
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Nerin Dizdar

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine Nerin Dizdar oglasio se danas, 18. aprila na svom Facebook nalogu nakon što smo svi po ko zna koji put svjedočili negiranju genocida u Srebrenici.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Danas se u jednom kutku svijeta, u jednoj nižoj administrativnoj jedinici suverene države održavaju skupovi i sjednice na kojim je jedna od glavnih aktivnosti utrkivanje u negiranju počinjenog zla, genocida u Bosni i Hercegovini utvrđenog presudama Međunarodnog suda u Hagu.

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Umjesto mojih riječi, riječi bilo kojeg političara, dobro bi bilo da do onih koji negiraju zlo dopru barem riječi vojnika Vojske RS. Riječ je o zaštićenom svjedoku koji je svjedočio genocidu i spašavanju ranjenog sedmogodišnjeg dječaka Fahrudina Muminovića iz polja smrti, dječaku koji se pojavio ispod hrpe tijela, ranjen, ali živ. Vojniku je naređeno da i dječaka odvede u smrt, ali ga je ipak spasio.

Ako je u tom najmračnijem trenutku u tom čovjeku prevladala ljudskost, za nadati se da barem mrva ljudskosti ima i u onim koji negiraju svjedočenje vojnika vojske RS.

Zato molim građane da podijele ovaj kratki snimak, ne zato da bi bilo koga nevinog optuživali za bilo kakvo zlo, nego u nadi da će u nekome, barem jednom čovjeku koji negira zlo probuditi barem mrvu ljudskosti i dostojanstva da makar odustane od negiranja zla koje je počinjeno, dokazano i osuđeno", napisao je Dizdar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije