Direktor osnovne škole iz BiH 'posvađan' s pravopisom: Pogledajte njegovu 'obavjest'

16
Radiosarajevo.ba
Direktor osnovne škole iz BiH 'posvađan' s pravopisom: Pogledajte njegovu 'obavjest'
Foto: Čelinačke novine / Natalija Trivić i Siniša Begović

Siniša Begović, direktor Osnovne škole 'Miloš Dujić' u Čelincu, odlučio je da obavijesti učenike ove institucije da će škola biti zatvorena zbog problema s grijanjem.

Ipak, na društvenim mrežama je njegova obavijest postala viralna. Djelomično, zato što je prema Siniši Begoviću, inače magistar i visokorangirani član SNSD-a, riječ o 'obavjesti'. 

Naime, kako je podijeljeno na društvenoj mreži X.com, objava Begovića je puna pravopisnih grešaka, počevši od naslova, gdje umjesto obavijest piše 'obavjest'. 

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Obavještavam učenike i roditelje da se nastavni proces u našoj ustanovi od sutra (srijeda) 22.11.2023. god. neće odvijati do daljnjeg, odnosno dok se ne riješi situacija sa grijanjem. Za nastavu i način rada kako će se odvijati za vrijeme prekida škole, biti ćete obaviješteni poslije sutrašnjeg sastanka i kosultacija sa našim resornim ministarstvom", pisalo je u saopštenju koje, da nije riječ o direktoru osnovne škole, bi zaista bilo smiješno

Komentar jedne od osoba na društvenim mrežama možda i najbolje sumira situaciju: "Blago nama s takvim magistrima." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije